Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Γυμνή αγκαλιά - Πένυ Κονάνου

Μέσα σ’ ένα τεχνητό όνειρο
θρυμμάτισα τα πάθη.
Δραπέτευσα και έχτισα μια πλατεία ερώτων.
Κι εκεί ακόμη ποια ζεστή αγκαλιά δε βρήκε ψυχρό ταίρι;
Κι αν από ανάγκη έμενε
έφτασε να δοξαστεί πριν πουληθεί.
Τότε γνώρισε μέσα από τις εκλάμψεις
το άλλο της μισό
και χύθηκε να γιορτάσουνε
το κάψιμο του ήλιου
στις μεταξένιες στέγες
των θερμών δρυμών.

Πόσα βίαια φιλιά δε δόθηκαν;
Πόσα τιμήματα δεν πληρώθηκαν;
…για μια γυμνή αγκαλιά…

4 σχόλια:

  1. θρυμμάτισα τα πάθη.
    Δραπέτευσα και έχτισα μια πλατεία ερώτων.
    ...
    εδώ στάθηκα..
    γιατί "κάτι" μου έκανε..
    ο παράδεισός μου είναι ένας κάμπος..Λόρκα..
    την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο βρε Πένυ, μόνο που χρειάζεται να είσαι ερωτευμένος για να νιώσεις τις λέξεις..σε μια γυμνή αγγαλιά..Κ΄ παρόλο που ο έρωτας υπάρχει άφθονος στον αέρα δεν γίνεται να είσαι ερωτευμένος συνέχεια, μαζί με τις ανάσες που τραβάς!!ελπίζω όλα καλά όμορφη!φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αέρας κι ο λόγος σαν κορακες τσιμπολογουν τις πληγες μιας συνεχους αναζητησης. Κι αν τα κορμιά παραπλανήθηκαν Δενθαλιάτη και ρούφηξαν πάθος άφησαν μια μυρωδιά στις πλαγιές των αναστεναγμών να μας θυμιζει οτι ακομη και ως ζητιάνοι του έρωτα ειμαστε μικροι εξερευνητές της καρδιας μας,της ψυχής μας και της δυναμης μας!Κρουω το τύμπανο λοιπον για τον αγωνα που αλλοι φοβήθηκαν κι αλλοι ικέτεψαν να συμμετεχουν!Δηλωνω παρουσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ για τον λόγο κ' τον αέρα που λές καθώς κ' για την εξερεύνηση της καρδιάς.. Διαφωνώ στη ζιτιανιά.κ' αυτό διότι η έννοια του έρωτα είναι παρεξηγημένη πλήρως. Κατ' εμέ ο Έρως είναι μια κινητήριος δύναμη με στόχο την δημιουργία οιαδήποτε έννοιας ή ουσίας.Δημιουργια για το νού!!Οπότε όταν ερωτεύονται ένας ανδρας κ' μια γυναίκα, η ουσία αυτή τουςτραβά προς την τελειοίηση της μονάδος που συγκροτούν μαζί. Έτσι γεννάται η ανάγκη του εαυτού προς τελειοποίηση, αρσενική κ' θυληκή υπόσταση μαζί!!τώρα, τι γίνεται πιο κάτω, δεν γνωρίζω, αλλά ίσως θα πρέπει να έρθει το άλλο μας μισό για να μας μάθει τη συνέχεια..κ΄ τι είναι καλύτερα, Να φοβηθείς η΄να ικετέψεις για κάτι τέτοιο; Πάντως είναι από τα πιο όμορφα συναισθήματα που έρχονται στον δρόμο μας ποτέ!Κ' επειδή δύσκολα φοβάμαι.. Δηλώνω Παρόν κ' εγώ..Δώσε ένα καλό ρυθμό στο τύμπανο λοιπόν, κ' πάμε..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή